Стипендии за обучение на английски във Виена

Тази година може да бъдеш един от 25-те амбициозни, силно мотивирани студенти, чието обучение е частично или дори изцяло финансирано от стипендията на Mathias Corvinus Collegium Foundation в Modul University Vienna. Комисията за подбор ще предостави максимум 15 частични или пълни стипендии за приема през есента на 2024 г. и допълнителни максимум 10 частични или пълни стипендии за приема през пролетта на 2025 г.

Студентите от следните държави, изброени по-долу, имат възможност да кандидатстваш за стипендия на MCC, както ако започват през есента на 2024 г. (септември), така и ако започват през пролетта на 2025 г. (февруари): Албания, Австрия, България, Хърватия, Чехия, Грузия, Унгария , Косово, Черна гора, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна. Стипендията на MCC е за заслуги за високи академични постижения и не само. Стипендиите ще се предлагат въз основа на цялостна оценка, така че ако смяташ, че отговаряш на някои или повечето от критериите по-долу, не се колебай да кандидатстваш!

Условия за кандидатстване

  • Имаш успех минимум 5.5 или повече в училище
  • Участваш активно в социални, културни или доброволчески дейности, и имаш сертификати за поне 2 такива дейности
  • Участвал си в състезания или дейности, изискващи допълнително време и отдаденост (напр. завършване на 2 вида учебни програми едновременно, участие в олимпиада, отлични резултати в състезания, създаване на концепция за бизнес, публикуване на академични изследвания, статии и т.н.).

За да кандидатстваш за стипендията, е необходимо първоначално да кандидатстваш в специалност Modul University. Въз основа на оценката на твоята кандидатура и интервю, най-добрите кандидати ще бъдат предложени за разглеждане за стипендията на MCC. Във втори кръг комисията за подбор, състояща се от делегирани членове на MCC и Modul University, ще вземе решение за одобрените кандидати за стипендии. Крайният срок за кандидатстване в Modul University Vienna ако искаш да имаш възможност да бъдеш оценен за тази стипендия е 01.06.2024. Свържи се със Study Buddy възможно най-бързо, за да започнем процеса ти по кандидатстване в университета и за стипендията.

Какво ще се случи след като кандидатстваш?

  • Приемната комисия на университета ще се свърже с теб в рамките на една седмица, за да насрочи онлайн интервю за прием в специалността.
  • След интервюто, ако отговаряш на критериите за стипендия на MCC, твоята кандидатура ще бъде предложена на комисията за подбор за разглеждане.
  • Ако бъдеш избран, ще трябва да предоставиш кратко видео (максимум 3 минути) към твоята кандидатура, последвано от второ интервю с приемната комисия посветено единствено на стипендията. 
  • Ще бъдеш уведомен за резултата от кандидатурата ти за стипендия в рамките на 15 дни след интервюто.
  • Ако бъдеш одобрен за стипендията, ще трябва да внесеш депозит от 1500 евро. Този депозит ще ти бъде възстановен в рамките на един месец от началото на обучението в Modul University.
Стипендия Austrian Tourism Grant за студенти в програми по туризъм и хотелиерство

Ако кандидатстваш в програмите BBA Tourism, Hotel Management and Operations и BBA Tourism and Hospitality Management, може да получиш специализирана стипендия за програми по туризъм и хотелиерство. За да бъдеш оценен като потенциален кандидат, е необходимо да имаш опит в сферата на туризма, стажове и лятна работа също се приемат. Стипендията е 25% намаляване на таксата за обучение. За тази стипендия също можеш да бъдеш оценен в процеса на прием към университета.

Ако тази статия ти е харесала и имаш нужда от консултации при твоето кандидастване в чужбина, свържи се със StudyBuddy за безплатна първоначална консултация за твоето кандидастване в чужбина на 0883352571 (телефон, Viber, Whats App) или на info@studybuddy.bg.

Автор: Марика Василева

Интервю за прием? Ключови съвети и стратегии как да преминеш успешно през тази стъпка от кандидастването!

Процесът на кандидатстване в университет в чужбина често включва интервю, в което кандидатстудентите имат възможност да запознаят комисията със своите качества и мотивация. Добрата подготовката

Прочетете повече »

Разликата в обучението между Бизнес и Икономика: Как изборът влияе върху професионалния път?

Подготовката за бъдеща кариера в света на бизнеса и икономиката е пътека, която поставя основите за разнообразни възможности и успех. Но какво точно отличава обучението

Прочетете повече »