Modul University Vienna е собственост на Univinvest GmbH, дъщерно дружество на Mathias Corvinus Collegium – MCC (90%) и Виенската търговска камара (10%). И двете организации се стремят съвместно да разширят международния изследователски и образователен профил на Modul University Vienna.

Какво отличава Modul University Vienna?

 • Англоговорящ кампус
 • Бизнес ориентирано обучение с възможност за професинален опит
 • Стартиране през пролетта или есента
 • Обучение по чужд език
 • Малки групи и персонализирано обучение
 • Персонализирано обслужване на студенти и доживотна мрежа от контакти
 • Разнообразна и международна студентска среда
 • Мрежа от международни партньорски компании
 • Големи възможности за кариерно развитие след дипломиране

Бакалавърските Програми се състоят от:

BSc Applied Data Science

Програмата акцентира върху практическото приложение на инструментите и методите, които се изучават и са насочени към разрешаването на многобройните проблеми в различните индустрии.

В програмата са заложени учебни практики, проекти от реалния свят, казуси и сътрудничество с експерти и професионалисти в сферата. Комбинацията от индивидуална и групова работа допълнително позволява развитието на личностни умения, като управление на времето и способност за работа в екип.

В програмата BSc Applied Data Science студентите изучават:

 • Statistics and programming
 • Data science and engineering
 • Management and problem solving
 • Trends and ethical aspects of data management

BSc in International Management

Успешният бизнес изисква страхотна комуникация — в тази програма ще подобрите комуникационните и презентационните си умения, академичното си писане, личностното си развитие и способността да работите в екип.

За да сте в крак с непрекъснато променящата се бизнес среда, ще научите ключовите концепции и принципи за решаване на проблеми, критично мислене, вземане на решения, креативност и работа в екип, както и как да проектирате, планирате и реализирате свои собствени проекти.

Бакалавърската програма ви дава възможност да избирате конкретни специализации в края на вашата програма. Ще получите сертификат за една от следните специализации:

 • Entrepreneurship & Leadership
 • Business Psychology
 • Advanced International Management
 • International Marketing
 • Programming & Data Science

BSc in International Management with Professional Experience

Тази програма е идеалният избор за завършилите гимназия, които търсят степен по бизнес мениджмънт. Ще придобиете най-съвременни управленски компетенции и лидерски умения в международен контекст.

Ако имате стремежи към кариера в областта на маркетинга, продажбите, връзки с обществеността, финанси, управлението на човешките ресурси или искате да започнете собствен бизнес, тази програма би била идеалният избор. Ще научите как да разработвате и прилагате стратегии за управление, да се справяте с организационни въпроси, свързани с международния бизнес, и да управлявате проекти и екипи в глобална среда.

Бакалавърската програма ви дава възможност да избирате конкретни специализации в края на вашата програма. Ще получите сертификат за една от следните специализации:

 • Entrepreneurship & Leadership
 • Business Psychology
 • Advanced International Management
 • International Marketing
 • Programming & Data Science

BBA in Tourism, Hotel Management and Operations

Тази програма е идеалният избор за завършили гимназия, които нямат практическо образование в сферата на туризма и хотелиерството преди да влязат в програмата. Предимството на тази 4-годишна програма е също, че университетът ще ви подкрепи в придобиването на професионален опит по време на вашия стажантски семестър. След дипломирането ви ще имате доказателство за професионален опит в тази индустрия, което е много ценно за началото на кариерата ви.

Курсовете по управление на ресторанти и услуги, кулинарна теория и практика ще ви осигурят необходимите практически умения и опит, за да се включите успешно в професионалната сфера. Вие също така ще изучавате теми като hotel property planning, performance management и как да развиете стратегически бизнес възможности.

STUDY ABROAD EXTENSION – NEW YORK CITY

В зависимост от началото на вашия семестър, вие ще прекарате първия семестър (пролетно начало) или първите 2 семестъра (есенно начало) във Виена, като обучението е фокусирано първо върху това да ви подготви с основните концепции за управление на хотелиерството.

Премествайки се в САЩ от август, New York City College of Technology се намира в Бруклин и ще бъде вашият дом за следващата година. Тук ще се възползвате от експертизата на отдела за управление на хотелиерството на New York City College of Technology , като ще изучавате курсове, които ще надграждат основата, която сте поставили във Виена, като Professional Alliances, Workforce Management in a Global Marketplace, and Perspectives in Hospitality Management. 

Връщайки се във Виена за вашите две последни години на обучение, ще надграждате вашите управленски умения и възможността да приложите всички знания и умения, научени в Ню Йорк, с 900-часов стаж, както и вашата бакалавърска теза и завършване на финални модули на програмата.

BBA in Tourism and Hospitality Management

Перфектната бакалавърска програма за тези, които искат да придобият представа за сложната и непрекъснато развиваща се индустрия на туризма и хотелиерството. 

Тази 3-годишна програма се фокусира върху това да ви запознае с основните концепции в управлението на всеки бизнес; от бизнес администрация, счетоводство, комуникация и икономика, в която работи бизнесът. През втората ви година експертни лектори и професори ще ви въведът по-дълбоко в разбирането на индустрията чрез няколко модула, фокусирани върху анализа на индустрията на туризма и хотелиерството. След това ви предстои 900-часов стаж. Семестърът на стажа е практическо обучение, където ще спечелите академичен кредит за одобрен трудов стаж. С този 900-часов стаж ще придобиете познания от първа ръка за индустрията на хотелиерството.

Бакалавърската програма ви дава възможност да избирате конкретни специализации в края на вашата програма. Ще получите сертификат за една от следните специализации:

 • Hotel Management
 • Tourism & Event Management

Bachelor Professional

Програмата е предназначена за лица с няколко години подходящ професионален опит в хотелиерската и туристическата индустрия, които искат да задълбочат знанията си и да напреднат в кариерата си. Това е съвместна програма на Австрийската хотелиерска асоциация (ÖHV – Österreichische Hoteliervereinigung) и Modul University Vienna, от която студентите се възползват от водещия опит и на двете институции. За разлика от други бакалавърски програми, BPr е програма за „продължаващо обучение“, която изисква предишен опит в индустрията, а не диплома за средно образование като изискване за прием.

Студентите могат да адаптират своята учебна програма, като избират курсове, за да допълнят предишния си трудов опит или да задълбочат познанията си в определени области.

 • Advanced Hospitality Management
 • Hotel Management Operations
 • Food and Beverage Management
 • Tourism

Магистърските програми се състоят от: 

MSc in Management

Студенти от различни академични и професионални среди са добре дошли в програмата за магистърска степен по мениджмънт на MU. 

Учебната програма интегрира етика, бизнес интелигентност, личностно развитие, и др. Тази комбинация предоставя на завършилите магистърска степен визията и личния растеж, необходими, за да станат бизнес лидери и да се справят успешно с предизвикателствата на бъдещето.

Програмата предлага на студентите гъвкавостта да придобият по-задълбочен поглед върху области като предприемачество, иновации и лидерство, дигитален маркетинг,  управление на недвижими имоти, и др. Освен това студентите могат да се възползват от възможността за персонализиран стаж по време на обучението си.

MSc in International Tourism Management

Бъдете готови за световната туристическа индустрия. Магистърската програма по управление на международния туризъм (ITM) подготвя студентите да отговорят на бъдещите нужди на световната индустрия. Единствената магистърска програма в Австрия, получила сертификат TedQual от Световната организация по туризъм на ООН. Програмата се фокусира върху лидерството и управлението към компаниите, свързани с хотелиерството, маркетинг в туризма, и др.

Програмата предлага на студентите гъвкавостта да придобият по-задълбочен поглед върху области като предприемачество, иновации и лидерство, дигитален маркетинг,  управление на недвижими имоти, и др. Освен това студентите могат да се възползват от възможността за персонализиран стаж по време на обучението си.

MSc in Sustainable Development, Management and Policy

Тази магистърската програма осигурява обучение за ново поколение професионалисти, които уверено ще отговорят на бъдещите глобални предизвикателства. Темите включват последици от публичния, частния и третия сектор; въпроси, свързани с политиката и управлението; проблеми на околната среда и нейното устойчивото управление, икономическото развитие и др. 

Нашите студенти придобиват увереност чрез оживени дебати в класната стая и симулации, чрез които да свържат теорията с практиката. 

Мaster in Business Administration

MBA е програма, предназначена специално за професионалисти в индустрията, които искат да напреднат в кариерата си. Програмата се преподава от два до четири дни в кампуса веднъж месечно.

Програмата се концентрира върху стратегически анализ и планиране,  управление, базирано на стойности, и критично мислене. Студентите ще усъвършенстват знанията си в основните бизнес дисциплини, включително управление на човешките ресурси, организационно поведение, счетоводство и финанси, маркетинг и операции, иновации и предприемачество. 

По време на задължителна програма можете да изберете специализация:

 • Digital Marketing
 • Entrepreneurship, Innovation & Leadership
 • Innovation & Experience Design for Tourism
 • Real Estate Management
 • Sustainable Management & Policy

Такси и стипендии за студенти от Modul University Vienna

 • При пълно плащане на таксата за обучение университетът дава до 7% отстъпка.
 • При плащане на таксата за обучение за една академична година университетът дава до 5% отстъпка.
 • При плащане на таксата за обучение за  един семестър университетът дава до 2% отстъпка.
 • Ако сте завършили бакалавърска степен в MU и изберете да продължите обучението си в MU, имате право на стипендия за възпитаници в зависимост от средната ви оценка (GPA).
 • GPA>95%: 40% от обучението
 • GPA>90%: 35% от обучението
 • GPA>85%: 30% от обучението
 • GPA>80%: 25% от обучението
 • GPA>70%: 15% от обучението
 • GPA<70%: 10% от обучението

Такси към 1 септември 2023 г

Bachelor Programs

Semesters

Tuition Fee Per Semester

BSc in Applied Data Science

            6

           €7,550

BSc in International Management

            6

           €7,550

BBA in Tourism and Hospitality Management

            6

           €7,550

BSc in International Management with Professional Exp.

            7

           €7,140

BBA in Tourism, Hotel Management and Operations

            8

          €7,880

Bachelor Professional

           8

          €10,635

*Таксите за обучение се коригират два пъти годишно, през януари и юни според индекса на инфлацията.

Master Program

Semesters

Tuition Fee Per Semester

Approximate Program Fees

MSc in Management

         4

       

 

       €5,670

       

 

        €22,680

 

MSc in International Tourism Management

         4

MSc in Sustainability Development, Management and Policy

         4

Master of Business Administration (MBA)

         4

       €9,890

         €29,670

*Таксите за обучение се коригират два пъти годишно, през януари и юни според индекса на инфлацията.

Настаняване в Modul University Vienna

Студентите на MU живеят както в частни, така и в индивидуални квартири. Както повечето други австрийски университети, MU няма собствени студентски общежития. Вместо това Modul има договор с местни частни доставчици на студентски квартири.

Например, WIHAST е доставчик на студентски жилища във Виена с общежития в целия град. Студентите на MU се настаняват в комплекса в 20-ти район (най-близо до MU). На всеки етаж има кухня, в сградата има перални, фитнес зала и общо помещение за социализиране. Приблизителната цена е €300/месец (+ 2 месеца депозит), в която се включват всички комунални услуги (и кабелна телевизия), с изключение на интернет, който струва допълнително 5€/месец. Подписва се едногодишен договор, който може да бъде анулиран по всяко време, при двумесечно писмено предизвестие.

Study Buddy е представител на Modul University Vienna.

Ние ще ти помогнем да се запишеш за избрана от теб програма и ще ти отговорим на всички въпроси. Свържи се със StudyBuddy на info@studybuddy.com или +359 883352571 (телефон, Viber, Whats App).