SRH Universities е създаден през 2019 г. от сливането на SRH Hochschule Berlin с SRH Hotel-Akademie Dresden, SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) и академията по дизайн – SRH Hochschule für Kommunikation und Design. От 2020 г. са представени и в северната част на страната с SRH Campus Hamburg.

Днес мрежата от университети на SRH, включва учебни заведения в редица градове в Германия: Берлин, Дрезден, Хамбург, Хайделберг, Щутгарт, Хам, Мюнстер, Лайпциг и Кьолн, които предлагат бакалавърски и магистърски програми на английски език.

Училищата се различават по своите професионални профили и си партнират чрез общи академични и административни структури, ресурси и ценности на SRH Universities. 

Previous slide
Next slide

Запознайте се с различните кампуси

Университетската мрежа SRH включва общо осем държавно признати университета, които предлагат повече от 200 програми за обучение на немски и английски език в гъвкави форми на обучение. 

SRH Berlin University of Applied Sciences

Берлинският университет за приложни науки SRH е разделен на шест училища, разположени в Берлин, Дрезден и Хамбург. Преподаватели и студенти от над 100 държави преподават и учат в 70 акредитирани немски и английски езикови учебни програми, предлагайки широка гама от възможности в управлението и предприемачеството, медиите и творческите индустрии, технологиите и ИТ, музиката, дизайна, филмите и текстовете.

SRH University of Applied Sciences in North Rhine-Westphalia

Хам е млад, мултикултурен, креативен университетски град, разположен в областта Рур в Германия и предлага всички предимства на столичен регион. Населението му е близо 180 000 души.

 

 

SRH Hochschule Heidelberg

Няколко глобални играча, включително BASF, SAP, Heidelberg Druckmaschinen и Fuchs Petrolub, предлагат на техните възпитаници отлични перспективи за стаж и кариера. Регионът е известен и като най-големият технологичен клъстер в Европа, като е дом на много SME и иновативни start-ups.

 

 

 

Studying at SRH Campus Leipzig

Програмите в SRH Campus Leipzig са разнообразни като самия град и са ориентирани към бъдещия курс на обучение в секторите на технологиите, цифровизацията и науките. 

 

Запознайте се с различните програми

Предлагат се програми в сферите на мениджмънт и предприемачество, медии, технологии и информационни технологии, дизайн.

Berlin School of Design and Communication

Берлинското училище за дизайн и комуникация  предлага бакалавърски и магистърски програми с преподаване на немски и английски език, съчетаващи стратегия и дизайн, за да ви квалифицират като млад професионалист и мениджър на творческата сцена. Преподаването е базирано на проекти, експериментална работа, сътрудничество по иновативни практически проекти и обмен с партньори от бизнеса.

Berlin School of Management

Предлага бакалавърски, магистърски и MBA програми на английски и немски език. Централно разположен в Берлин. Преподаването е ориентирано към развитие на меките умения с помощта на много практически проекти.  Преподавателите имат дългогодишен опит в индустрията.

Berlin School of Popular Arts

Берлинското училище за популярни изкуства в Берлин-Шьонеберг предлага бакалавърски и магистърски програми на немски и английски език, които отговарят на изисквания на културните и творчески индустрии. В нашето училище ще намерите професионални условия на работа и високо ниво на практическа приложимост. Можете да започнете творческата си кариера с подкрепата на учители, които имат отлични връзки в света на музиката и медиите.

Berlin School of Technology

Берлинското технологично училище (преди SRH Hochschule Berlin) в центъра на Берлин, предлага магистърски програми на английски език. Училището се фокусира върху практическите занимания, а проектите върху развитието на меките умения. Всички преподаватели имат дългогодишен и професионален опит. 

Dresden School of Management

Дрезденското училище по мениджмънт, основано през 2009 г. като Hotel-Akademie Dresden, е едно от шестте училища на SRH Berlin University of Applied Sciences. Campus Dresden предлага международно ориентирани бакалавърски и магистърски програми с акцент върху туризъм и хотелиерство, мениджмънт и събития и здравеопазване и социални изследвания – на немски и английски – както и допълнително обучение.

SRH Campus Hamburg

Най-новият SRH Campus е популярно място за обучение на международни студенти. Реката и езерото Алстер и многобройните търговски центрове и магазини в центъра на града са само на една крачка разстояние. Хамбург е чудесно място за обучение и бизнес. Градът предлага широка гама от спортни, развлекателни, търговски и културни съоръжения. Близкото пристанище на Хамбург е международен логистичен център и градът е дом на много технологични и медийни компании.

Такси за Обучение

Граждани на Европейския Съюз | (вкл. Швейцария, Западните Балкани и Украйна)

International Experience Track (7 семестъра) | 690 евро / месец
Fast Track (6 семестъра) | 790 евро / месец

Гражданани Извън Европейския Съюз

International Experience Track (7 семестъра) | 4725 евро / семестър
Fast Track (6 семестъра) | 5355 евро / семестър

Как да финансирате обучението си в SRH Berlin? 

  • Brain Capital’s SRH Berlin Education Fund

Образователен фонд SRH Берлин на Brain Capital е основан през 2005 г. и е един от най-големите доставчици на средства за образование. Благодарение на „Reverse Generation Contract“, изплащането към образователния фонд позволява на следващото поколение студенти да завършат обучението си. Моля, обърнете внимание, че трябва да сте гражданин на ЕС, за да получите финансиране.

 

  • Deutschlandstipendium / Germany Scholarship

Стипендията на Германия е инициатива на федералното правителство, която предоставя финансова подкрепа за талантливи студенти, независимо от техния произход или гражданство. Месечна безвъзмездна помощ от 300 евро се предоставя за най-малко една година и се финансира на равни части от публичния сектор и спонсори от частния сектор.

Присъжда се на всички студенти, които са записани в следващия семестър и имат отличен успех в училище или академичния успех, които не получават други стипендии и които все още са записани поне още една година.

Настаняване в централен Берлин, Дрезден и Хамбург

Базите на университета не предлагат със студенски общежития. Ето няколко уебсайта, с които може да започнете да търсите опции за настаняване и квартира.  Независимо дали искате да живеете сами, със съквартиранти, краткосрочно или дългосрочно – има опция за всеки.

Study Buddy e представител на SRH Universities.

Ние ще ти помогнем да се запишеш за избраната от теб програма и ще ти отговорим на всички въпроси. Свържи се със Study Buddy на info@studybuddy.bg или +359883352571 (телефон, Viber, Whats App).