Hanyang University е частен изследователски университет, който за първи път е основан като инженерно училище през 1939 г. Това е и първото училище в Корея, което предлага обучение по архитектура и инженерство, и е един от водещите университети в областите STEM в страната. Студентите могат да учат в главния кампус на Hanyang в Сеул, който предлага обучение в 15 колежа и в общо 60 отдела.  Вторият кампус, Education Research Industry Cluster, или кампусът ERICA, се намира в Ансан. Hanyang (한양; 漢陽) произлиза от предишното име на столицата Сеул, използвано по време на династията Чосун. Мотото и философията на университета е “Love in Deed and Truth”.

Университетът Hanyang има мрежа от около 330 000 възпитаници, която не се ограничава до сферата на инженерството, но и в други области. През 2018 г. Hanyang е класиран на 1-во място по брой възпитаници на ръководни позиции в компании управляващи рисков капитал. През 2019 г. QS World University Rankings класира университета Hanyang на 150-то място. Университетът посреща над 7400 чуждестранни студенти всяка година. HYU партнира с Масачузетския технологичен институт, Кеймбридж и Цинхуа, и още 820 партньорски университета в 88 държави.

Hanyang е дал голям принос за инженерното развитие на Корея. Кампусът в Сеул се състои от различни изследователски центрове според областта на академичните среди. Като двигател на Корея, Hanyang продължава да поддържа репутацията си на лидер в иновативното обучение.

Настаняване

Студентите могат да кандидатстват за общежитие в кампуса, като кандидастването трябва да бъде направено отделно приблизително два месеца преди началото на семестъра. Информация за жилищата може да бъде намерена от уебсайта. Общежитието в кампуса няма да бъде гарантирано, ако студентите не попълнят молбата за настаняване или плащането за общежитие в рамките на крайния срок.

Buddy Program 

Бъдитата са настоящи студенти от Hanyang, които доброволно подкрепят нови студенти за тяхното гладко установяване и приспособяване към живота и културата в Корея. Те ще общуват с новите студенти, ще ги посещават през целия семестър и ще им помагат в различни области.

Разходи за живот (1.00000 KRW = 0.00137 BGN)

Housing

Food

Personal Expenses

Total (per month)

Dorm: 300,000 KRW

Off-campus: Above 450,000 KRW

400,000 KRW

250,000 KRW

950,000~1,100,000 KRW

Национално здравно осигуряване
Корейското правителство задължава всички дългосрочно пребиваващи чужденци да бъдат регистрирани в Националната здравна служба с осигуровка (NHI) от март 2021 г. Интернационалните студенти ще подлежат на регистрация след кандидатстване за чуждестранна регистрационна карта. Месечната сума на NHI ще бъде приблизително 72 000 KRW (около 100 лв) от март 2023 г.

Имайте предвид, че индивидуалната здравна застраховка все още се изисква, тъй като NHI  регистрационна карта може да не покрива някои неочаквани въпроси, свързани с чуждестранни студенти, например
като хоспитализация и т.н. 

Study Buddy e представител на Hanyang University.

Ние ще ти помогнем да се запишеш за избраната от теб програма и ще ти отговорим на всички въпроси. Свържи се със Study Buddy на info@studybuddy.bg или +359883352571 (телефон, Viber, Whats App).