Създаден през 1974 г., Griffith College е най-голямата независима институция от трето ниво в Ирландия с местоположения в Дъблин, Корк и Лимерик.

Основният кампус в Дъблин се намира на една миля от St. Stephen’s Green на южния кръгов път на Дъблин. Разположен на седем акра и предлагащ широка гама от удобства, той е историческо място с автентични сгради на кампуса, датиращи от 1813 г.

Griffith College се радва на национална и международна репутация за успеха на студентите си. Колежът придоби завидна репутация, спечелена с награди, като предоставя на студентите първокласни лекции и отличен учебен материал. Griffith College предлага международно признати програми за следдипломна и бакалавърска степен, допълнени от широка гама от образователни решения за професионално, краткосрочно и корпоративно обучение – в Griffith College има по нещо за всеки. Днес има над 7000 студенти, които учат в колежа, който е определен като образователен институт за качество и квалификации в Ирландия (QQI).

На колежa предстои важно събитие през 2024 г., когато ще отпразнува 50-годишнината от основаването си. През последния половин век Griffith College има значителен принос за образованието в Ирландия. Много бивши студенти са изградили завидни кариери в Ирландия и в международен план в различни области като счетоводство, бизнес, компютри, дизайн, инженерство, право, медии, музика и драма. Техните настоящи ученици продължават тази традиция на успеха.

Сред получилите награда за отличителни постижения и принос към колежа са Мери Макалийс, 8-ият президент на Ирландия, и нобеловите лауреати Шеймъс Хийни и Джон Хюм.

Локации и Кампуси

Дъблин – Griffith College City Center

През 2008 г. Griffith College започва да провежда класове по ACCA в центъра на Дъблин, за да предостави пълно и гъвкаво обслужване на студентите от по-широкия район на Дъблин.

С времето броят и обхватът на занятията се разширяват. През 2018 г. Griffith College отвори модерно учебно заведение, Griffith College City Center на улица Wolfe Tone. Griffith College City Center се намира до най-оживената търговска зона на Дъблин с Arnotts и Ilac Center наблизо. Той е лесно достъпен с обществен транспорт с близките червени и зелени линии Luas и всички автобуси, които обслужват улица O’Connell и кейовете по река Лифи. Dublinbikes също е на прага.

Корк – Griffith College Cork

Griffith College е създаден за първи път в Корк през 1998 г. с училището по професионално счетоводство. През юни 2005 г. Griffith College Cork се сля с колежа Skerry. Skerry’s College е в челните редици на образованието в Корк от 1884 г. насам.

Griffith College Cork провежда различни бакалавърски, следдипломни и магистърски програми по право, бизнес, счетоводство, компютърни науки и управление на фармацевтичния бизнес, както и професионални програми по право и счетоводство. 

Лимерик – Griffith College Limerick

През септември 2006 г. Griffith College придоби Mid West Business Institute (MWBI) и стана Griffith College Limerick. Новото дружество продължи гордите традиции и репутацията на двете институции, които бяха основани съответно през 1974 г. и 1988 г.

Кампусът в Лимерик предлага широка гама от редовни, задочни и смесени програми за обучение. Международно признати квалификации, вариращи от Ниво 6 до Ниво 9 по Ирландската рамка на квалификациите (NFQ), са достъпни в областта на счетоводството, бизнеса, компютърните технологии, инженерството и хотелиерството, чрез валидиращите партньори; QQI, ACCA, Heriot-Watt University, BTEC и ICM.

В кампуса в Лимерик студентите могат да очакват по-малки групи и индивидуално внимание, както от страна на преподавателите, така и от персонала, в ориентирана към студентите, благоприятна учебна среда. Студентите получават подкрепа в своето академично обучение. Основната цел е всички студенти да достигнат пълния си потенциал и да бъдат готови да поемат по своя кариерен път в избраната от тях област.

Griffith College Undergraduates Programs

Undergraduate Courses Business:

 • BA (Hons) Business
 • BA (Hons) Business (Marketing)
 • BA (Hons) Business (HRM) BA Business
 • BA Marketing
 • BA (Hons) Accounting and Finance
 • BA (Hons) Procurement and Supply Chain Management
 • Diploma in Procurement and Supply Chain Management

Undergraduate Courses Computing:

 • BSc (Hons) in Computing Science
 • BSc in Computing

Undergraduate Courses Law:

 • LL.B (Hons)
 • LL.B (Hons) Blended
 • Diploma Legal Studies and Practice
 • Certificate in Legal Studies
 • Certificate in Legal Practice
 • Certificate in Mediation

Undergraduate Courses Engineering:

 • Bachelor of Engineering in Industrial and Systems Engineering

Undergraduate Courses Journalism & Media:

 • BA (Hons) Communications and Media Production
 • BA Communications
 • BA (Hons) Film, TV and Screen Media Production Certificate in Live TV and Studio Broadcast
 • Certificate in Digital Cinematography and Image Grading
 • Certificate in Visual Effects for Screen and Virtual Reality
 • BA Film, TV and Screen Media Production

Undergraduate Courses Design:

 • BA (Hons) Fashion Design
 • BA in Fashion Design
 • BA (Hons) Graphic Communication Design
 • BA in Graphic Communication Design
 • BA (Hons) Interior Architecture BA in Interior Design
 • Etc. 

Undergraduate Courses Pharmaceutical Science:

 • BA (Hons) in Pharmaceutical Business Operations
 • BA in Pharmaceutical Business Operations

Годишни такси за Бакалавърски Програми

FacultyCampusTuition €
Business/ITDublin/Cork/Limerick6,000
Law/Design/Media/PhotographyDublin7,000
Film & TVDublin8,000
Pulse: Music, AnimationDublin9,000

*Griffith College предлагат стипендии и частична финансова помощ. При интерес може да се свържете с нас за съдействие при кандидастване за стипендия.

Да живееш в Ирландия

Ирландия е вълнуващо място за живеене и обучение. Комбинацията от традиции и съвременен живот е уникална. Те се гордеят и защитават древната култура, но въпреки това сa прегърнали ролята си на център за digital revolution и международната търговия. Над 4,5 милиона души се наслаждават на техния мек, океански климат и пейзаж, който се простира през езера и планини, и повече от 2000 мили брегова линия, която привлича над 10 милиона туристи на бреговете им годишно. През последните години Ирландия се превърна в световен център за банковата, телекомуникационната, фармацевтичната и софтуерната индустрия.

Настаняване в Различните Локации

Дъблин
Студентите, които учат в Дъблин могат да се възползват от Griffith Halls of Residence. Той приютява над 600 студенти и е на пешеходно разстояние от центъра на Дъблин по южния кръгов път.

Корк
В града има множество места за настаняване на студенти. Опциите включват:

Лимерик
В града има множество места за настаняване на студенти. Опциите включват:

Griffith College съдейства за настаняване в студентското селище Cratloe, разположено на Old Cratloe Road, Лимерик. Тези апартаменти се управляват от Property Management, Ирландия. Допълнителна информация е достъпна тук: Property Management Ireland > Student Accommodation > Locations

Здравни/Mедицински Услуги

Колежът има споразумение с местна медицинска организация, която признава европейската здравноосигурителна карта и също така предлага 10% отстъпка за студенти, които нямат картата. 

Медицинският център на Cork City, който се намира на Patrick’s Street, е препоръчителният медицински център за студентите. 

В близост до Griffith College Limerick има много медицински услуги. Колежът има споразумение с близкия личен лекар и стоматологична клиника, предлагащи отстъпки за студенти, както и аптека, предлагаща 10% отстъпка за всички рецепти. Професионален съветник е на разположение на всеки студент, който изпитва лични затруднения. Цялата тази информация е налична в наръчника за студенти.

Study Buddy e представител на Griffith College в България.

Ние ще ти помогнем да се запишеш за избраната от теб програма и ще ти отговорим на всички въпроси. Свържи се със Study Buddy на info@studybuddy.bg или +359883352571 (телефон, Viber, Whats App).