Студентски заем до 25 000 евро за обучение в бакалавър или магистър

Искаш да учиш в Европа, но семейството ти няма възможност да си позволи таксите и/или издържката? Това вече не е проблем защото съществува студентското кредитиране FINS. Tова не е микрокредит или потребителски кредит, а кредит, специално разработен за обучение в чужбина

Това, което го прави надежден и сигурен, е че системата за това финансиране е гарантирана от Европейския Инвестиционен Фонд. Условията за взимане на кредита са много лесни:

  1. Да си приет в университет в чужбина
  2. Да имаш гражданство на държава членка на ЕС
  3. Да нямаш предишни неизплатени заеми

С финансирането FINS може да учиш в бакалавърска или магистърска специалност във всяка една страна от Европейския Съюз без да имаш нужда от гарант на заема. В случая Европейският Инвестиционен Фонд е твоят гарант, с изключение на обучение в Швейцария и Великобритания, където ще имаш нужда от гарант, който има постоянни доходи

  • Може да заемеш до Є25 000 за твоята бакалавърска или магистърска степен в чужбина. Тази сума може да бъде получена както наведнъж, така и на периодични вноски (препоръчително).
  • Лихвата по заема е между 9.5% и 11.5%, всеки кандидат получава индивидуална оферта, а при редовно изплащане след гратисния период може да получиш и по-ниска лихва.
  • Гратисен период (в който можеш да НЕ изплащаш) след завършването ти: след бакалавърски програми – 6 месеца, след магистърски програми – 12 месеца. В този период се изплаща само лихвата по кредита и административна такса – Є15 на месец.

Study Buddy е представител на FINS. Ние можем да ти помогнем да оформиш своята кандидатура за заема безплатно. Кандидатстването за него е подобно на кандидатстване за университет – изпращат се диплома или академична справка, сертификат за знание на език, мотивационно писмо, CV и препоръка, писмо за прием в университет ако вече е налично, както и се прави примерен бюджет за разходите на студента по време на обучението в чужбина. Екипът на FINS разглежда твоята препоръка и ти прави индивидуална оферта, която получаваш в рамките на 24 часа /а ако кандидатстваш самостоятелно отговорът отнема 2 седмици/. След няколко дена имаш интервю с представител на FINS, след което ако си доволен от предложените условия, сключваш договор и започваш да получаваш заема. При одобряване на кандидатурата ти за заема се плаща еднократна такса от Є250 на FINS

Смятаме, че с тази нова инициатива все повече студенти ще могат да осъществят своите амбиции и цели и да получат качествено европейско образование. Разработена е от бивши студенти в чужбина, които лично са се сблъскали с проблема на много студенти – да намерят средства за своето обучение.

Study Buddy си партнира с FINS

Ние ще ти помогнем за кандидатстване за финансирането, ще те консултираме какви документи са необходими и къде трябва да се подадат. Свържи се със Study Buddy на info@studybuddy.bg или на +359883352571 (телефон, Viber, Whats App).