Едно от задължителните изисквания при всяко едно кандидатстване в чужбина е езиковият сертификат. Има няколко утвърдени стандарта за езикови сертификати в английския език, които се приемат във всички университети: Cambridge Advanced (CAE), Cambridge Proficiency (CPE), TOEFL, IELTS. На някои места се приемат и Pearson English Language Test (PTE Academic), Duolingo English Language Test (по време на пандемията се прие като компромисен вариант на някои места) и някои други езикови сертификати. Почти винаги препоръчваме на всички кандидати да се насочат към IELTS поради няколко причини. Тестът е много широкоразпространен и за него има много изпитни дати.

Съществуват два различни теста IELTS – General Training и Academic. Вторият, академичният вариант, е този, който се взима при кандидатстване в университети. Изпитът се състои от 4 части: Listening, Academic Writing, Academic Reading, Speaking. Първите три части се правят самостоятелно на хартия или на компютър, а последната част се прави със сертифициран изпитващ. Резултатите от изпита са от 0 до 9. Повечето университети имат изискване между 6.0 и 6.5, някои могат да имат и 7, а някои 5.5. Колкото по-висок резултат от минималния, зададен от университета ти, успееш да изкараш, толкова по-конкуретен ще бъдеш като кандидат. Висок резултат на изпита по английски може да наклони везните при приема в университети – особено ако се бориш за последно място с някой друг кандидат, в такъв случай приемната комисия започва да разглежда отделните постижения на всеки един и даже 0.5 могат да се окажат ключови. Съществуват и много варианти за подготовка за самия тест, започвайки от индивидуални занятия с преподавател до самостоятелна подготовка.

Study Buddy си партнира с платформата IELTS Pass, в която наши кандидати могат да получат качествена подготовка, създадена от опитни преподаватели и видео уроци от носители на езика за изпита IELTS. Тъй като таксата за изпита никак не е скромна, по-добре да си сигурен в това, че си подготвен и ще изкараш нужния резултат на изпита, за да не се налага да се явяваш отново. Затова даже и вече да посещаваш друг курс за подготовка за IELTS, можеш да вземеш този като допълнение към основната ти подготовка или пък даже и като основна – курсът е достатъчно фундаментален и дава възможност за изкарване на 9 точки.

Предимствата на курса от тази платформа:

  • Курсът е под формата на видео уроци (52 бр), които можеш да взимаш, когато си поискаш – от компютър, таблет, или телефон.
  • Включва учебни материали, речник с 75+ фразови глаголи, модели за отговори в частите Speaking и Writing.
  • Всички твои материали и упражнения може да съхраняваш в акаунта ти в платформата, cloud-базирана е, няма нужда да сваляш и съхраняваш и по този начин може да си правиш курса дори, когато пътуваш в градския транспорт или пък си лежиш на плажа.

Цената за студенти на Study Buddy е само £49.99 за целия курс. За да се регистрираш за курса  се свържи със StudyBuddy  на 0883 352 571 (телефон, Viber, Whats App) или на info@studybuddy.bg. 

Ако имаш нужда от консултации при твоето кандидастване в чужбина, свържи се със StudyBuddy за безплатна първоначална консултация за твоето кандидастване в чужбина на 0883352571 (телефон, Viber, Whats App) или на info@studybuddy.bg.