Woosong University принадлежи към Woosong Education Foundation, която е създадена през 1954 г. и има репутация в образованието, преподаването и обучението. Woosong University е специализиран университет, разположен в Daejeon, Южна Корея, който предлага специализирани учебни програми, базирани на практика и теория.

Програмите в трите международни училища на WSU, SolBridge International School of Business, Endicott College of International Studies и JW Kim College of Future Studies, се провеждат само на английски език от известни международни професори. В допълнение към международните колежи, имат и  колеж по железопътен транспорт, колеж по софтуерна конвергенция, колеж по хотелиерство и кулинария, колеж по здравеопазване и социални грижи и висшето училище Woosong.

От създаването на университета през 1995 г., Woosong University е подписал повече от 400 меморандума за разбирателство (MOU) с университети и училища в повече от 60 страни. Програмите за сътрудничество включват програми за обмен на студенти и преподаватели, съвместни изследвания, двойни степени, обучение в чужбина и др.

Previous slide
Next slide

Бакалавърски Програми

Woosong University предлага 10 бакалавърски програми, които се преподават изцяло на английски език. Техните академични програми имат широка гама от теми, така че можете да намерите подходящото място за вас. Международната акредитация на SolBridge от AACSB позволява да бъдете разпознати навсякъде по света, а глобалният факултет на Endicott ви помага да работите в международен план. Техният колеж по хотелски и кулинарни изкуства предлага една от най-известните кулинарни програми в Азия, колежът по софтуерна конвергенция има вълнуваща програма за медии и комуникационни изкуства, която се фокусира върху K-Wave, а техният JW Kim College of Future Studies ви подготвя за кариера с международен опит.

Магистърски Програми

Master’s programs
DegreeTypeSchool
Artificial IntelligenceMEGraduate School of Culture-Technology
Business AdministrationMBASolBridge International School of Business
Hospitality ManagementMSGraduate School of Business
International Business ManagementMSGraduate School of Business
Master of ScienceMSSolBridge International School of Business

 Woosong University Кампуси

Университетът Woosong има три кампуса: West Campus, East Campus и SolBridge Campus. West Campus е дом на по-голямата част от основните курсове на международния колеж. East Campus е до голяма степен запазен за двугодишния информационен колеж на Woosong. Водещото бизнес училище на Woosong, SolBridge, провежда всичките си проучвания в кампуса SolBridge.

Общежития в Кампуса

Previous slide
Next slide

Woosong University предлага две основни резиденции за международни студенти. Международното общежитие се намира в West Campus, а Sol-Geo се намира в East Campus. И двете сгради се намират в близост до близки магазини, ресторанти, метро и различни автобусни линии.  

Интернационално Общежитие

Международното общежитие се намира в West Campus и е за международни студенти. Това общежитие е разделено на секции за мъже и жени. Тъй като се намират в West Campus, студентите, които живеят тук, са в непосредствена близост до по-голямата част от своите класове, които обикновено се провеждат в West Campus. В допълнение към стаите, международното общежитие разполага с WI-FI, кафене и фитнес зала в сградата. Освен това се намира до Woosong Field, където има футболни и баскетболни игрища. Във всяка стая се настаняват по двама ученика със самостоятелни легла, бюра и шкафове за дрехи. Международното общежитие включва офиса на студентското жилище, кафене, перални и няколко общи части. Баните и душовете са общи.

Общежитие Sol-Geo

Sol-Geo е международната резиденция, разположена в East Campus предимно за международни студенти, приети в университета. Новите студенти обикновено се настаняват със съквартирант от друга държава. След първата си година студентите могат да кандидатстват за други резиденции или да изберат да живеят извън кампуса. В допълнение към стаите, Sol-Geo предлага модерно, чисто, безопасно, с достъпен Wi-Fi съоръжение, което включва библиотека, танцово студио, обща кухня, две кафетерии и различни учебни зали и класни стаи. В стаите могат да се настанят двама до четирима ученика със самостоятелни легла, бюра, шкафове за дрехи и обща баня в стаята.

Previous slide
Next slide

Възможности за Хранене в Кампуса

Previous slide
Next slide

Университетът Woosong предлага много възможности за хранене в кампуса. Кафетериите на Woosong Campus Dormitory са отворени през лятото и предлагат разнообразна храна. Има и много студентски ресторанти, които се управляват от един от най-добрите отдели за кулинарни изкуства в страната. Студентите от университета Woosong имат късмета да получат висококачествени ястия на разумна цена.

Кафетерии

Има 4 кафетерии в целия кампус: две в западния кампус в W3 и W16, две в източния кампус в E1 и Sol-Geo.

Кафенета

В Корея кафенетата са много популярно място за учене. Има четири кафенета в кампуса, които служат като чудесни места за социализиране и учене. В близост до кампуса има и много кафенета, които осигуряват алтернативна атмосфера на пешеходно разстояние от кампуса.

Национално здравно осигуряване

Корейското правителство задължава всички дългосрочно пребиваващи чужденци да бъдат регистрирани в Националната здравна служба с осигуровка (NHI) от март 2021 г. Интернационалните студенти ще подлежат на регистрация след кандидатстване за чуждестранна регистрационна карта. Месечната сума на NHI ще бъде приблизително 72 000 KRW (около 100 лв) от март 2023 г.

Имайте предвид, че индивидуалната здравна застраховка все още се изисква, тъй като NHI  регистрационна карта може да не покрива някои неочаквани въпроси, свързани с чуждестранни студенти, като хоспитализация и т.н. 

Study Buddy е представител на Woosong University.

Ние ще ти помогнем да се запишеш за избраната от теб програма и ще ти отговорим на всички въпроси. Свържи се със Study Buddy на info@studybuddy.bg или +359883352571 (телефон, Viber, Whats App).