London Metropolitan University е държавен изследователски университет в Лондон, Англия. London Metropolitan University е създаден през 2002 г. от сливането на University of North London и London Guildhall University. Предлага около 160 програми на 9200 студенти (включително 7000 чуждестранни студенти от 155 държави). Университетът има редица международни партньори по целия свят, включително партньори в Китай, Шри Ланка, Непал, Гърция, Сингапур и сега в България.

Sofia Metropolitan College е избран за официален партньор на London Metropolitan University за провеждане на програми на университета на територията на България. 

Студентите могат да се възползват от иновативни учебни съоръжения в два учебни центъра – в София и Адмирал, Златни пясъци. На учащите се дава уникална възможност да получат британска степен от световна класа по рентабилен начин и без да се преместват в Обединеното кралство.

Дигитализацията на висшето образование, възможността за хибридно обучение и използването на титуловни преподаватели от цял свят направиха възможно студентите да имат достъп до качествено образование на прага им.

Известен възпитаник на London Metropolitan University е Садик Хан, който е член на парламента и кмет на Лондон.

Бакалавърските програми се състоят от:

BA (Hons) Business Administration

Обучението трае 3 години и е изцяло на английски език. Някои от предметите, които се изучават в BA са Economics, Marketing, Strategy, Human Resource Management, и др. Студентите общуват с известни гост-лектори и също така участват в бизнес симулации през цялото обучение. Студентите се оценяват чрез индивидуални доклади, бизнес планове, групови презентации и изпити. Някои модули ще изискват създаване на портфолио, включващо проекти и задачи от реалния живот.

Дипломната работа през последната година ще позволи на студентите да използват всички придобити знания и да ги приложат към самостоятелно научно изследване.

BSc (Hons) Computer Networking and Infrastructure Security.

Обучението е кариерно ориентирано. В рамките на програмата, студентите ще научат Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), routing and switching, защитни стени и киберсигурност и др.

Имайки предвид недостига на кадри в областта на интелигентните хардуерни/софтуерни системи и приложната роботика, тази програма предлага по-добри перспективи за развитие чрез практически опит, тясно свързан с индустриалните практики. Студентите ще имат набор от допълнителни модули за избор.

Магистърските програми се състоят от:

MBA – Master of Business Administration

Тази програма е предназначена да подготви студентите за по-голяма управленска отговорност, смяна на индустрията или стартиране на собствен бизнес. Продължителността на обучението е 2 години и се провежда изцяло на английски език.

Наскоро завършилите магистърска степен по бизнес администрация сега работят в Oxademy, Лондон (мениджър международни продажби), магазини ALDI, Австралия (регионален мениджър), Schwab Versand Hanau, Германия (мениджмънт счетоводител), Sapa, Норвегия, и др.

MSc International Events, Leisure and Tourism Management

Магистърска програма по управление на Mеждународни Събития, Leisure, и Мениджмънт в Туризма ще осигурят на студентите силни академични и професионални умения, които ще им помогнат да станат лидери в областта. Продължителността на обучението е 2 години и се провежда изцяло на английски език.

MSc Computer Networking and Cyber Security

Този магистърски курс предлага уникална възможност да се комбинират познания за мрежови технологии с киберсигурност и студентите да получат акредитация на Cisco. Подобна комбинация е привлекателна за работодателите, които все повече търсят висшисти в тази област.

Учебни ресурси за ученици

Всеки студент може да има достъп до библиотеката и електронните ресурси на London Metropolitan University. Някои от наличните електронни ресурси са ACLS Humanities e-books, American Chemical Society, American Economic Association, American Society for Microbiology, British Periodicals Collections I & II, Leisure Tourism, Oxford Journals Archive, и др.

Изисквания за кандидатстване

Sofia Metropolitan Colleges прилага холистична оценка за всякa кандидатура, което означава, че оценяват дали програмата, за която кандидатствате, отговаря на вашите професионални и академични стремежи.

Такси & Стипендии

Университетът предлага възможност за стипендия на кандидат студентите с отлични резултати. Студентите получили стипендия, трябва да подпишат договор за обучение със Sofia Metropolitan College, за да определят условията на стипендията.

Предлагат се различни планове за плащане на годишните такси, които се описват в официален договор с университета.

Study Buddy е представител на Sofia Metropolitan College в България.

Ние ще ти помогнем да се запишеш за избрана от теб програма и ще ти отговорим на всички въпроси. Свържи се със StudyBuddy на info@studybuddy.com или +359 883352571 (телефон, Viber, Whats App).