Образование

Може би си чел и си чувал, забелязал си, че много от твоите съученици и приятели говорят за висше образование във Великобритания, Германия, Холандия, Дания, Швеция, Франция, Австрия и още куп други страни. Да, наистина в днешно време стана популярно да се ходи за висше образование навън, всъщност статистиките сочат, че през 2017 година около 6000 български студента са избрали да учат в чужбина. Защо го правят?

… И поради много други причини. И докато в миналото ученето навън е било привилегия само на семействата с много възможности, то сега вече не е така. И ти можеш да заминеш за висшето си образование навън! Кои са митовете, които много кандидат-студенти си втълпяват?

ricardo-gomez-angel-396552-unsplash
Sweden2

Каква е ролята на Study Buddy в процеса на кандидатстване?

Помага при избора на университет и специалност, улеснява студентите и техните родители и им спестява много време и усилия. Информацията, която ще намерите на този сайт, както и в други канали на Study Buddy, е синтезирана и е резултат на дълги години опит и работа в сферата на международното образование.

Дава пълна и точна информация за дадена образователна система, процеса на кандидатстване, необходимите документи и срокове за кандидатстване.

Преглежда и подава документите на своите кандидати, води кореспонденция с университети от техен избор, консултира студентите си за най-добро оформяне на документите.

Помага с практическа информация за настаняване, пътуване, живот в чужбина, работа, медицински застраховки и всички други ежедневни аспекти.

Study Buddy е не само образователен консултант, а и винаги най-добрият приятел на всички кандидатстващи и освен с информация, може да помогне и със съвет и емоционална подкрепа.