Образование

Може би си чел и си чувал, забелязал си, че много от твоите съученици и приятели говорят за висше образование във Великобритания, Германия, Холандия, Дания, Швеция, Франция, Австрия и още куп други страни. Да, наистина в днешно време стана популярно да се ходи за висше образование навън, всъщност статистиките сочат, че през 2017 година около 6000 български студента са избрали да учат в чужбина. Защо го правят?

  • Защото търсят качествено образование, което да даде добра основа на тяхната бъдеща кариера
  • Защото искат да натрупат опит, който няма как да получат, ако останат в България
  • Защото искат да усъвършенстват езиковите си умения
  • Защото са любопитни към културата и живота в други страни и искат да почерпят от тях

… И поради много други причини. И докато в миналото ученето навън е било привилегия само на семействата с много възможности, то сега вече не е така. И ти можеш да заминеш за висшето си образование навън! Кои са митовете, които много кандидат-студенти си втълпяват?

  • Образованието в чужбина е скъпо и не мога да си го позволя. Това не е така, и целта на Study Buddy е да помага на студенти да кандидатстват в страни, където образованието е или напълно безплатно или таксите за обучение са много ниски. В някои ситуации даже, да учиш в чужбина е равнозначно на разходите на студент в България. В такъв случай не е ли по-полезно и интересно за теб да бъдеш студент в чужбина, където освен дипломата от престижен и световнопризнат университет, ще получиш и опит от живота в друга държава?
  • Трябва да съм отличен ученик, за да мога да кандидатствам в чужбина. Факт е, че по-елитните университети търсят отлични оценки у своите кандидати, но това не е винаги задължително. Всеки средностатистически български ученик може да бъде приет в университет в чужбина, стига да знаеш как да подготвиш своя пакет за кандидатстване и тук вече идва ролята на Study Buddy! Всяка кандидатура е специфична, но дипломата не винаги е основният критерий за прием. Затова най-добре се запиши на индивидуална консултация, на която ще можеш да получиш повече информация.
  • Ще остана да уча в България, но ще отида на обмен по Еразъм и така ще натрупам опит и ще попътувам. Еразъм наистина е страхотна програма, която дава много възможности. Но когато си студент по обмен, ти никога не оставаш алумни на университета, в който си бил по обмен, защото си “само на гости”. А ти кой университет искаш да е записан в бъдещото ти CV-то? Можеш да отидеш и по обмен от университета ти в чужбина и тогава ще спечелиш двойно 🙂
ricardo-gomez-angel-396552-unsplash
Sweden2

Каква е ролята на Study Buddy в процеса на кандидатстване?

Помага при избора на университет и специалност, улеснява студентите и техните родители и им спестява много време и усилия. Информацията, която ще намерите на този сайт, както и в други канали на Study Buddy, е синтезирана и е резултат на дълги години опит и работа в сферата на международното образование.

Дава пълна и точна информация за дадена образователна система, процеса на кандидатстване, необходимите документи и срокове за кандидатстване.

Преглежда и подава документите на своите кандидати, води кореспонденция с университети от техен избор, консултира студентите си за най-добро оформяне на документите.

Помага с практическа информация за настаняване, пътуване, живот в чужбина, работа, медицински застраховки и всички други ежедневни аспекти.

Study Buddy е не само образователен консултант, а и винаги най-добрият приятел на всички кандидатстващи и освен с информация, може да помогне и със съвет и емоционална подкрепа.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност