Мечтаеш ли да учиш и играеш в САЩ или Канада?

Ако имаш постижения в спорта, с които можеш да се похвалиш, добър успех в училище и желание да се развиваш едновременно като студент в университет и спортист в колежанска лига, то тази възможност е за теб!

Има два различни вида стипендии, предлагани от американските университети и колежи: спортни и академични. Можеш да комбинираш и двата типа стипендии, за да получиш 100% покриване на всички разходи. Докато академичната стипендия може да покрива основно такси за обучение, спортистите могат да получат пълна стипендия. Пълната стипендия покрива такси за обучение, разходи за настаняване и изхранване и разходи, свързани със спорта, а понякога и застраховка и транспорт. 

Study Buddy си партнира с организацията Rising Star International. Тя се занимава с това да помага и консултира бъдещи студенти в университети в колежи в САЩ и Канада да намерят своето място в отбор в колежанска лига, да бъдат приети за обучение в училище или за бакалавър в университет и най-вече да получат най-добрата и пълна стипендия възможна. Rising Star International се стреми да предостави на всеки кандидат възможност да се обучава срещу много достъпна инвестиция, водени от философията, че успехът в академичната област и успехът в спорта не трябва да се изключват взаимно, а по-скоро трябва да се сливат заедно.

Ако предоставиш свои материали, свързани с постиженията ти в спорта, то може да получиш безплатна оценка от ментор от Rising Star International за твоите възможности за получаване на стипендия.

Има няколко американски колежански спортни асоциации и всяка от тях управлява определен брой спортни програми. Всяка спортна асоциация има две или три дивизии, под които всички училища са разделени на конференции. Независимо на какво ниво планирaш да играеш, едно от най-важните неща е да имаш ясна спортна история.  Това означава, че никога не трябва да си играл на професионално или полу-професионално ниво и да си получавал финансова компенсация за това.

Услугите са предназначени изключително за кандидат-студенти – спортисти, които никога не са имали договор за участие на професионално ниво.

За да можеш да си гарантираш и приема в колежа или университет за обучение, трябва да имаш добро ниво на английски език – около В2 (сертификати TOEFL или Duolingo), добър резултат на американските стандартизирани изпити SAT или АСТ.

Study Buddy си партнира с Rising Star International.

Ние ще ти помогнем за първоначално записване в програмата за спортни стипендии и получаване на безплатна оценка на твоята кандидатура от специалист. Свържи се със Study Buddy на info@studybuddy.bg или на +359883352571 (телефон, Viber, Whats App).