Letter Master – майсторски клас за писане на мотивационни документи за университети

С настъпването на сезона на кандидатстване в университети в чужбина, Study Buddy започва собствен майсторски клас за писане на мотивационни документи – Letter Master. Всички кандидати могат да имат перфектни оценки, но само тези, успяли да впечатлят приемната комисия с личността и мотивацията си получават прием в топ университети. Мотивационното писмо е документът, който може да те изкара напред дори ако и успехът ти не е блестящ или се бориш за много конкуретна програма и в някои университети неговата тежест стига до 80% от целия пакет с документи.

Съдържание на класа:

Профил на admission officer

Кои са хората, които оценяват кандидатите и как да разберем какво търсят?

Motivation Letter, Personal Statement, Essay

Спецификите в съдържанието при различните типове документи

Личен бранд

Как да преподнесем себе си по интересен начин? Много упражнения за намиране на своя личен бранд, след които участващите ще имат дефиниран свой бранд, който могат да приложат при кандидатстване в университет.

Как да грабнем читателя?

От какво са се изморили хората, които четат мотивационни документи?

Изказване на теза

Как да формулираме основата на документа?

Точен изказ

Как да кажем това, което искаме да кажем по впечатляващ начин?

Структура на текста

Каква структура да се придържаме?

Силни и слаби думи

Кои думи и изкази звучат вдъхновяващо и кои са слаби?

+ много упражнения и примери за затвърждение на материала.

Отзиви от студенти, преминали през класа Letter Master:

Чрез курса за мотивационно писмо успях да разбера: как трябва да изглежда един такъв документ и какво да не правим при писане. Чрез упражненията по време на курса успях да разбера повече за себе си и получих вдъхновение как да напиша собственото си мотивационно писмо. Като цяло курса ми помогна доста и написах писмото си без почти никаква помощ било то от интернет или от приятел.”

Николай Тонев, кандидат-студент в Tilburg University и Maastricht University, Нидерландия

Водещи на класа:

Емилия Калоферова

С личен опит от три държави – Дания, Италия и Испания – Емилия Калоферова има изпитан усет към писането на приемни документи. Като кандидат-студентка, тя се класира успешно в програмата с най-висок бал в Дания – International Business в Copenhagen Business School – и по-късно става една от само пет избрани за обмен с пълна стипендия в Bocconi University за двойна магистратура. Докато работи в компании от стартъпи до гиганти като HP, тя успоредно развива креативността си и публикува първата си трилогия книги на английски под псевдоним. От скоро в България, Емилия се фокусира върху писането и подготвя новата си фентъзи серия за тийнейджъри.

Марика Василева

Живяла също в три държави – Русия, Нидерландия и Швеция – Марика Василева е основател и консултант за специалности на английски и руски език в Study Buddy. Марика е завършила Breda University of Applied Sciences в Нидерландия и Uppsala University, топ 100 университет и най-престижния в Скандинавия. Тя работи в сферата на международното висше образование от 7 години и нейна страст е да работи с млади хора като техен ментор. През годините, в които работи като консултант за кандидатстване в чужбина, тя е помогнала да намерят своя глас и извела кандидати към университети като TU Eindhoven, Lund University, University of Vienna, University of Liverpool, Cardiff University, Tilburg University и много други известни алма матер в чужбина.

Такса за участие: 80 лева

Класът се провежда при няколко записани участници в съботен ден, от 10:00 до 13:00.  Групата с участници е малка и на всеки се обръща индивидуално внимание. Провежда се онлайн през платформа за срещи и обучение и регистраните участници получават достъп до него преди това. Може да разбереш повече информация на +359883352571 (телефон, Viber, Whats App) или на имейл marika@studybuddy.bg

За регистрация за класа попълни тази бланка и ние ще се свържем с теб!

Интервю за прием? Ключови съвети и стратегии как да преминеш успешно през тази стъпка от кандидастването!

Процесът на кандидатстване в университет в чужбина често включва интервю, в което кандидатстудентите имат възможност да запознаят комисията със своите качества и мотивация. Добрата подготовката

Прочетете повече »

Разликата в обучението между Бизнес и Икономика: Как изборът влияе върху професионалния път?

Подготовката за бъдеща кариера в света на бизнеса и икономиката е пътека, която поставя основите за разнообразни възможности и успех. Но какво точно отличава обучението

Прочетете повече »