Стипендии за обучение на английски във Виена

Стипендии за обучение на английски във Виена

Тази година може да бъдеш един от 25-те амбициозни, силно мотивирани студенти, чието обучение е частично или дори изцяло финансирано от стипендията на Mathias Corvinus Collegium Foundation в Modul University Vienna. Комисията за подбор ще предостави максимум 15 частични или пълни стипендии за приема през есента на 2024 г. и допълнителни максимум 10 частични или пълни стипендии за приема през пролетта на 2025 г.

Студентите от следните държави, изброени по-долу, имат възможност да кандидатстваш за стипендия на MCC, както ако започват през есента на 2024 г. (септември), така и ако започват през пролетта на 2025 г. (февруари): Албания, Австрия, България, Хърватия, Чехия, Грузия, Унгария , Косово, Черна гора, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна. Стипендията на MCC е за заслуги за високи академични постижения и не само. Стипендиите ще се предлагат въз основа на цялостна оценка, така че ако смяташ, че отговаряш на някои или повечето от критериите по-долу, не се колебай да кандидатстваш!

Условия за кандидатстване

Имаш успех минимум 5.5 или повече в училище Участваш активно в социални, културни или доброволчески дейности, и имаш сертификати за поне 2 такива дейности Участвал си в състезания или дейности, изискващи допълнително време и отдаденост (напр. завършване на 2 вида учебни програми едновременно, участие в олимпиада, отлични резултати в състезания, създаване на концепция за бизнес, публикуване на академични изследвания, статии и т.н.). За да кандидатстваш за стипендията, е необходимо първоначално да кандидатстваш в специалност Modul University. Въз основа на оценката на твоята кандидатура и интервю, най-добрите кандидати ще бъдат предложени за разглеждане за стипендията на MCC. Във втори кръг комисията за подбор, състояща се от делегирани членове на MCC и Modul University, ще вземе решение за одобрените кандидати за стипендии. Крайният срок за кандидатстване в Modul University Vienna ако искаш да имаш възможност да бъдеш оценен за тази стипендия е 01.06.2024. Свържи се със Study Buddy възможно най-бързо, за да започнем процеса ти по кандидатстване в университета и за стипендията.

Какво ще се случи след като кандидатстваш?

Приемната комисия на университета ще се свърже с теб в рамките на една седмица, за да насрочи онлайн интервю за прием в специалността. След интервюто, ако отговаряш на критериите за стипендия на MCC, твоята кандидатура ще бъде предложена на комисията за подбор за разглеждане. Ако бъдеш избран, ще трябва да предоставиш кратко видео (максимум 3 минути) към твоята кандидатура, последвано от второ интервю с приемната комисия посветено единствено на стипендията. Ще бъдеш уведомен за резултата от кандидатурата ти за стипендия в рамките на 15 дни след интервюто. Ако бъдеш одобрен за стипендията, ще трябва да внесеш депозит от 1500 евро. Този депозит ще ти бъде възстановен в рамките на един месец от началото на обучението в Modul University.

Стипендия Austrian Tourism Grant за студенти в програми по туризъм и хотелиерство

Ако кандидатстваш в програмите BBA Tourism, Hotel Management and Operations и BBA Tourism and Hospitality Management, може да получиш специализирана стипендия за програми по туризъм и хотелиерство. За да бъдеш оценен като потенциален кандидат, е необходимо да имаш опит в сферата на туризма, стажове и лятна работа също се приемат. Стипендията е 25% намаляване на таксата за обучение. За тази стипендия също можеш да бъдеш оценен в процеса на прием към университета.

Ако тази статия ти е харесала и имаш нужда от консултации при твоето кандидастване в чужбина, свържи се със StudyBuddy за безплатна първоначална консултация за твоето кандидастване в чужбина на 0883352571 (телефон, Viber, Whats App) или на info@studybuddy.bg.