“Braincapital Education Fund” – Образователният фонд – или как да учиш в частен университет безплатно?

Помните ли държавното финансиране и заемите за образование в Англия? Е, сега имате същата възможност в Германия и се нарича BrainCapital! Не е ли страхотно? В тази публикация ще ви дадем повече информация. 

За 15 години съществуване Brain Capital GmbH се превърна в най-голямата организация, предлагаща образователни фондове за обучение в частни университети. Brain Capital е водещ партньор за студенти, университети и инвеститори в Германия с повече от 25 университета в Германия и в чужбина, както и повече от 4000 финансирани студенти. Тяхната концепция за алтернативно финансиране позволява на студентите да завършат образованието си, без да се налага да разчитат на традиционен заем.

Какви са ползите? 

Свобода

След дипломирането вие сте свободни и гъвкави в кариерата и житейските си решения. Можете да придобиете магистърска степен или докторска степен, да пътувате по света, да вземете родителски отпуск и/или да започнете собствен бизнес. Докато годишният ви брутен доход е под 25 000 евро, не е необходимо да правите плащания за тази година.

Гъвкавост

Изплащанията се основават на вашия годишен брутен доход и се коригират към него. Който печели по-малко, плаща по-малко. Изплащате само ако годишният ви брутен доход е над 25 000 евро. Образователният фонд също е гъвкав в размера на финансирането. Вие решавате колко средства имате нужда.

Сигурност

Вие сте финансово осигурени по време и след дипломната си програма. Започвате да изплащате само след като спечелите подходящия минимален доход. Когато печелите под минималния доход, не е необходимо да правите плащания за тази година. Рискът от фиксирана вноска по кредита е изключен от образователния фонд, тъй като няма строг план за плащане, който трябва да спазвате.

Данъчно Предимство

Понастоящем плащанията към образователния фонд се считат за отложени плащания за обучение съгласно германското законодателство. По този начин плащанията до голяма степен подлежат на приспадане от данъци.

Честност

Погасителните вноски се адаптират към вашето финансово състояние, но вие няма да изплатите непропорционална сума на доходите си. Погасителните вноски са ограничени до максимална сума, така че няма да изплатите скандално голяма сума, дори ако имате над средното увеличение на доходите си.

Независимост

Предложението за финансиране на образователния фонд е независимо от финансовите възможности на вашите родители и може да се комбинира с други възможности за финансиране (напр. субсидии, стипендии, заеми и др.). Не са необходими съподписващи лица и ценни книжа. Вашата мотивация и личност са сред най-важните критерии. Само ти имаш значение!

Безопасност

Няма риск от фалит благодарение на образователния фонд, дори ако кариерата ви не върви по правилен път или отделяте време за други приключения (като майчинство/бащинство или стартиране на собствен бизнес). Финансирането на вашето образование с този образователен фонд не се отразява на кредитния ви рейтинг.

Солидарност

Зависещото от дохода изплащане може да включва солидарна сума, която се използва за покриване на всякакви финансови затруднения, които изпитвате вие или други студенти. Освен това помага да се осигури финансиране за бъдещите поколения студенти. Така вие връщате част от това, което сте постигнали с вашето образование.

Как става финансирането?

  1. Вие подписвате договор с фонда, за да финансирате вашето обучение.
  2. Завършвате висшето си образование без да се притеснявате за плащанията за обучение. Образователният фонд ще плаща директно на университета.
  3. Вие изплащате на образователния фонд въз основа на действителния си доход, след като завършите и когато получавате годишен минимален доход.
  4. Вашите плащания позволяват на ново поколение студенти да финансират обучението си във вашия университет чрез образователния фонд.

Как става кандидатстването?

Необходимо е първоначално да кандидатстваш в университет, да получиш прием и след това да получиш инструкции от консултанта ти как трябва да кандидатстваш за Brain Capital Funding.

Ето и няколко от най-известните партньорски университета: 

Може да намерите целия списък с университети, които работят с това финансиране тук -> https://www.braincapital.de/partnerhochschulen

Ако тази статия ти е харесала и имаш нужда от консултации при твоето кандидастване в чужбина, свържи се със StudyBuddy за безплатна първоначална консултация за твоето кандидастване в чужбина на 0883352571 (телефон, Viber, Whats App) или на info@studybuddy.bg.

Автор: Марика Василева

Интервю за прием? Ключови съвети и стратегии как да преминеш успешно през тази стъпка от кандидастването!

Процесът на кандидатстване в университет в чужбина често включва интервю, в което кандидатстудентите имат възможност да запознаят комисията със своите качества и мотивация. Добрата подготовката

Прочетете повече »

Разликата в обучението между Бизнес и Икономика: Как изборът влияе върху професионалния път?

Подготовката за бъдеща кариера в света на бизнеса и икономиката е пътека, която поставя основите за разнообразни възможности и успех. Но какво точно отличава обучението

Прочетете повече »