Защо да избереш да учиш в частен университет в Русия?

Признаваме си, в Study Buddy не сме големи фенове на частните университети за редки изключения. Такъв именно е Synergy University или Университет Синергия, който се намира в Русия и предлага на кандидат-студенти от целия свят качествено образование с индивидуален подход към всеки студент, комбинирани с ниски такси за обучение. Университетът е на 3то място сред всички частни университети в Русия, влиза в топ 100 на най-добрите университети в страната и се води за първото бизнес училище, възникнало в Русия, чиято цел е била да учи предпримачи и мениджъри за новите условия на икономиката в страната.

Историята на университета е от 1988, когато е основан, понастоящем в него учат около 65 000 студента в 100 различни специалности като компютърни науки, бизнес, предприемачество, психология, туризъм и хотелиерство, дизайн и реклама, право, банково дело, уникалната програма Esports, която може да е примамлива за феновете на компютърни игри и други. Магистърските и MBA програмите на университета са акредитирани от Association of MBAs във Великобритания. В Synergy University учат около 6000 международни студента от страни като Индия, Китай, Нигерия, Южна Африка, Казахстан, Азербайджан, Перу, Колумбия, Виетнам и много други. Университетът разполага с подготвителен факултет, в който студентите, които не говорят руски език на необходимото за обучение в университет ниво (С1) могат да изучават руски за един или два семестъра. Таксата за обучение в подготвителната година е около €2000, в бакалавърските програми около €1600 на семестър, а в магистърски около €1400. Затова Synergy University, въпреки че е частен университет е достъпен за много голяма част от кандидат-студенти от България, а разходите за живот в Русия в момента са сравними с тези в България.

Университетът има кампуси в Москва и Дубай, а този в Москва се намира на 15 минути пътуване с метрото до центъра на мегаполиса. Всяка година Synergy University организира Synergy Global Forum, най-голямото бизнес събитие в Русия, влязло в книгата на Гинес като такова, на което се събират около 25 000 мениджъри и предприемачи от Русия и чужбина и се провежда в северната столица Санкт-Петербург. В миналите събития гости и говорители са били Майк Тайсън, Ричард Бренсън, Стив Форбс, Гай Кавасаки и много други известни и успешни личности. Студентите на университета получават 50% отстъпка от таксата за участие във форума, в който може да се докоснат до световно известни успели личности и да почерпят от успеха им.

Защо да избереш да учиш в Русия и в Synergy University?

  • Силен фокус върху предприемачеството

Всички студенти на университета са добре дошли да развиват своите идеи с помощта на университета и затова всички може да се възползват от финансиране от Synergy Capital, финансов фонд на университета за реализиране на студентски проекти. Всички студенти, които учат в програми по предприемачество минават и задължително обучение от бизнес инкубатора на университета. Една от целите на университета е неговите завършили да са основали 1000 успешни бизнеса към 2020 година.

  • Гостуващи лекции от успели предприемачи и бизнес гурута

Когато гледаме по телевизията, слушаме и четем за успели предприемачи, то много често техният успех ни изглежда недостижим. Запознавайки се с историите на такива хора и слушайки как са стигнали до успеха, студентите на университети виждат, че всяка цел е достижима. Някои от гостуващите лектори на университета са Дейвид Ян, известен руски предприемач с арменски произход в Силициевата Долина, Олег Тинков, един от най-заможните серийни предприемачи в Русия, Лев Хасис, executive мениджър в компании като Walmart, Sberbank, предприемач и инвеститор в много други компании и много други.

  • Страхотни кариерни възможности

Synergy University си партнира с много работодатели и затова завършилите този университет нямат никакъв проблем в намирането на работа след обучението си – това е процес, за който се грижи цялата администрация на университета, а и не малко от тях започват свои собствени компании и бизнеси. Някои от партньорите на университета са Yandex, Samsung, Сбербанк и много други известни руски и международни компании.

  • Student Support Team

Още при пристигането си в Русия получаваш лично внимание и отношения от екипа по поддръжка на студенти, които те взимат от летището, помагат ти да се настаниш в общежитието си и да се установиш в новата страна и да свикнеш с нея.

  • Във всеки европейски и северноамерикански университет и във всяка сфера на науката има руски учени

… Това е защото фокусът върху науката е бил много силен в съветското пространство, а в днешно време може само да се възползваме от плодовете на този тренд, които дават на учещите в Русия силна академична подготовка.

  • Развита и силна икономика, голям пазар, огромни възможности за развитие, невероятна култура и природа…

.. Всичко това е Русия, а разходите за обучение и живот там са по-ниски отколкото в Западна Европа и САЩ!

Прочети отзив на студентката Руча Доке от Индия, която участва в програмата за обмен на студенти Synergy Global Camp:

„Заедно с други студенти от Индия участвах в образователен обмен в Русия за десет дни от 29 септември до 8 октомври 2019 г. Успях да присъствам на това събитие благодарение на академичното партньорство между Synergy University в Москва, Русия и университета Ajeenkya DY Patil, Пуна, Индия.
Основната ни цел на това посещение беше да присъстваме на обучението Global Entrepreneurship от Synergy University в Москва и да участваме като доброволци и стажанти в събитието Synergy Global Forum на 4 и 5 октомври в Санкт Петербург. Първите 4 дни бяха прекарани в Москва, а последните 6 дни в Санкт Петербург.
4-ти и 5-ти октомври бяха най-добрите дни от цялото пътуване. Трябваше да носим официални дрехи, тъй като не само щяхме да присъстваме, но и да участваме като доброволци в Synergy Global Forum. Това е едно от най-добрите бизнес събития в света с ключови говорители и гости като Арнолд Шварцнейгер, Аманда Черни, Ранди Цукербург, Мишел Портър, Маршал Голдсмит, Хабиб Нурмагомедов и др.
Моят общ опит с това 10-дневно пътуване в Русия беше много запомнящо се, специално, приключенско и вдъхновяващо. Наслаждавах се на всеки миг в Русия и се забавлявах много с останалите студенти. Москва и Санкт Петербург са много красиви градове с невероятна архитектура, широки и чисти улици и впечатляваща метро-система.
Много съм благодарна на ADYPU и Synergy University за това, че ми дадоха този шанс. Десетдневната програма за обмен беше прекрасен старт към подготовката ни за работа в индустрията. “ 

Ако желаеш да разбереш повече за Synergy University, то не се колебай да се свържеш за безплатна консултация със Study Buddy.

Автор: Марика Василева