За МенКакво е Study Buddy?

Казвам се Марика и аз живея, дишам и говоря за образование, аз съм основател на Study Buddy. Средното си образование завърших в Москва, Русия, а бакалавъра си в Breda University of Applied Sciences в Бреда, Холандия, специалност Tourism Management. Последното ми приключение беше в Uppsala University в Упсала, Швеция, където карах магистърска степен. Говоря свободно три езика. Работила съм много дълго като образователен консултант в UNIFY – Образование в Холандия, които помагат на студенти да кандидатстват успешно в Холандия.

Била съм на десетки изложения за международно образование в България и в чужбина като представител на Breda University of Applied Sciences, a като консултант на UNIFY имам доста успешно изпратени кандидатури в университети в Холандия. Знам всичко за образованието в чужбина, това не е просто работа за мен, а страст и призвание, мисля за това 24/7. Обожавам да се ровичкам в тонове от информация и да извличам най-полезното за моите студенти и да им предоставям синтезирана информация. Следя с интерес всички световни тенденции в образованието и постоянно се информирам. За мен няма по-голямо удоволствие от работата с млади хора, които имат нужда от подкрепа, мотивация, помощ и насоки. Затова от мен може да очакваш, че не само ще ти помогна да кандидатстваш успешно, но ще ти бъда и приятел, опора, сестра, майка, психолог и всичко, от което имаш нужда в този дълъг път 🙂 Може да разчиташ на мен денонощно 🙂

Marika

Как се роди идеята за Study Buddy?

Преди известно време се оказах на кръстопът и реших да следвам интуицията си и да започна да правя това, което най-много ми се отдава и най-много харесвам. Това е да консултирам студенти за образованието им навън. Работейки в UNIFY, съм общувала със стотици амбицирани кандидат-студенти, които много искат да учат в чужбина, но за съжаление не могат да си позволят да плащат високите такси за обучение в САЩ, Великобритания, че даже и Холандия, която се води бюджетна образователна дестинация. Замислих се, че има много какво да разкажа и науча българските студенти от моя опит – за магистърската си степен в Упсала, който е и най-добрият и стар университет в Скандинавието (последно е номер 67 в света според Times Higher Education) не платих нито стотинка и знам милиони студентски трикчета как да можеш да спестиш пари. Освен Швеция, има и други образователни дестинации, където българите могат да учат безплатно или срещу скромни такси и всъщност така се роди идеята за Study Buddy – консултант, който работи за интересите на своите студенти.

Марика Василева
Марика Василева

В кои страни мога да кандидатствам с помощта на Study Buddy?

Study Buddy може да ти помогне да кандидатстваш в Австрия, Германия, Дания, Русия, Финландия, Холандия, Швеция, Чехия.

Защо Study Buddy няма офис както всички останали консултантски агенции?

Идеята на Study Buddy е да предлага качествени и достъпни консултантски услуги , които да водят към безплатно образование навън. Съкращавайки разходите за офис, които не са малко, имаме възможността да предлагаме по-достъпни услуги за вас, а някои изобщо са безплатни. Замисляли ли сте се, че много често консултантски агенции ви искат много пари за подаване на кандидатура, защото имат много разходи за покриване – наем на офис, ток, офис консумативи, заплата на секретарка и прочее? Работейки виртуално, Study Buddy може да ти предложи висококачествена услуга, но да платиш само ⅓ от това, което ще платиш на друга фирма с офис. Така е и много по-удобно за теб, защото един кандидат-студент има много натоварено ежедневие, в което не само посещава училище или университет, но и има много други извънучилищни дейности – курсове по език, спортове, клубове по интереси и използвайки услугите на Study Buddy, можеш да спестиш много време, което може да използваш за полезни за твоето развитие занимания.

Всъщност подобна практика изобщо не е нещо ново за много страни, а все по-остаряваща е практиката да се наема скъпоструващ офис. Можем да проведем всички необходими консултации онлайн – по имейл, Skype, Whats App, Viber или по телефон – ти избираш. По този начин не само си спестяваш много пари, но и време, което би прекарал в пътуване и чакане за консултация в офис. Можеш да ми звъниш/пишеш неограничен брой пъти и наистина обещавам да съм на разположение по всяко време на денонощието, всеки ден от седмицата. Нямам търпение да се запознаем 🙂