Академични Курсове по ЧешкиНаучи чешки и учи безплатно след това в сърцето на Европа!

Учи чешки в най-добрата езикова школа за чужденци в Чехия

Prague Language Institute е най-добрата и подходяща за българи школа за изучаване на чешки език. Всички курсове и програми са разработени според последните тенденции в изучаването на чужди езици. Тук ти не просто можеш да изучаваш теоритически езика, но и да го практикуваш под ръководството на подбрани преподаватели, които ще те изведат до необходимото ниво (B2-C1) за обучение в университет.

Школата се намира в Прага, на една спирка от Централната Гара. В нея всеки студент получава индивидуален подход спрямо неговите нужди и връзката ти с нея няма да се ограничи само до посещаването ти на курсове. Постоянно се организират културни вечери, беседи и дискусии, разходки из Прага, екскурзии до други чешки градове, изложби и всякакви други мероприятия, които няма да ти позволят да скучаеш през първите ти месеци в Чехия.

В цените на курсовете на Prague Language Insitute са включени и следните услуги:

 • Обучение в курс в малки групи и всички учебни материали
 • Нострификация на дипломата ти
 • Сертификат за завършване на курса (B2-C1)
 • Помощ при регистрация в местната община
 • Неограничени консултация за висшето образование в Чехия – Prague Language Institute ще ти помогнат да си избереш най-подходящата програма в Чехия, да си подготвиш документите и да кандидатстваш за нея и ще те подготвят по допълнителните предмети, които се изискват за кандидатстване.
 • Помощ при намирането на студентско настаняване
 • Среща и трансфер на летището или гара
 • Пакет „Новодошъл в Прага“ – първоначална ориентация в града, смяна на валута, карта и пътеводител на Прага
 • Помощ при откриването на банкова сметка
 • Карта за всички линии на градски транспорт за 30 дена
 • Консултантски услуги и поддръжка по време на целия курс
 • Екскурзии и мероприятия като обзорна екскурзия по Прага, посещаване на изложби и музеи, банкети и други мероприятия в школата.

Какво представлява Prague Language School?

Цени за езикови курсове по чешки език

Годишен Курс Премиум 1000 акад.часа – €4950 Този курс е предназначен за кандидат-студенти, планиращи да кандидатстват в хуманитарни, технически, икономически, творчески и медицински специалности. Освен изучаването на чешки с висококвалифициран преподавател, студентите в този курс ще могат да изучават два допълнителни профилни предмета и ще минат курс по терминология по бъдещата специалност. Занятията се провеждат от понеделник до петък, по 28 академични часа на седмица. Всички студенти в програмата Премиум получават и подарък – iPad с всички необходими за изучаването на чешки приложения.
Годишен Курс Стандарт 770 акад. часа – €3990 Този курс е предназначен за кандидат-студенти, които искат максимално бързо да научат чешки до ниво B2-C1. Занятията се провеждат от понеделник до петък в първата половина на деня, по 22 академични часа на седмица.
Годишен Курс Стандарт 680 акад.часа – €3590 Този курс е предназначен за кандидат-студенти с първоначални познания по чешки език, за кандидатстващи в частни университети, също така и за възрастни. Занятията се провеждат от понеделник до петък, в първата половина на деня, по 22 академични часа на седмица.
Семестриален Курс Експрес 460 акад.часа – €2550 Този курс е предназначен за кандидат-студенти с първоначални познания по чешки език, които искат да го доусъвършенстват за много кратко време. Той е разработен от висококвалифицирани специалисти и ще те изведе за един семестър на ниво B2. Занятията се провеждат в първата половина на деня, по 25 академични часа на седмица.

Apple Assisted Learning

Prague Language Institute предлага курсове, създадени по най-новата програма Apple Assisted Learning, разработена от методолози от Пражския Лингвистичен Институт. Всички студенти в курса „Премиум“ получават iPad с всички необходими за учебния процес програми и приложения.

Prague Language Institute - 98% от студентите стават успешни студенти в чешки университети

 • Приети студенти
 • Неприети студенти